Metalbestos Multi50

Metalbestos Multi50 er et højteknologisk skorstens-system med multi-funktion. Skorstenen kan derfor anvendes i forbindelse med traditionelle kedler og brændeovne, lavtemperatur kedler og kondenserende kedler.
Til lavtemperatur- og kondenserende kedler monteres kondens-pakning i skorstenens muffeender. Multi50 er opbygget som en 3-lags konstruktion med 50 mm CMS isolering. Skorstenen er lasersvejset både indvendig og udvendig og udført helt i 0,60 mm rustfrit stål. De forskellige skorstens-længder og skorstens-dele, som er her, samles til enhver ønsket skorstens-konstruktion. Skorstens-delene samles med en enkel nippel/muffe samling og snap-låse system. Det ydre, robuste rør beskytter skorstenen mod udvendig beskadigelse og korrosion.
Det glatte indre rør giver en hurtig, jævn røghastighed, og opvarmes hurtigt til optimalt træk.
Det ydre rør bærer hele konstruktionens egenvægt, således at det indre rør kan arbejde frit uden spændinger.

Røgrør & Fittings

Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 °C. Som forbindelsesrør (røgrør) mellem kedel eller brændeovn og skorsten. Sorte røgrør må ikke anvendes til anlæg med kondenserende drift eller anlæg, hvor kondensdannelse i forbindelsesrør eller skorsten ikke kan udelukkes. Sorte røgrør er brandmodstandsdygtige og skal monteres med en afstand til brændbare bygningsdele, som angivet i Bygningsreglementet. Vandrette røgrør 300 mm, lodrette røgrør 225 mm og renselemme 200 mm iht. BR10.